I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Musklerna fortfarande skit

Har fortfarande väldigt ont i mina muskler, trots att jag har aktiverat mig sedan halv sju imorse. Jag begär ingen förståelse, men det är inte lätt. Det här är mer för att skriva av mig och kunna gå tillbaka å minnas hur mitt liv speglar sig.

Det hela började med en bilolycka där bilen voltade ned för en slänt. Sedan gjorde graviditeten med Joshua i magen sitt. Jag fick sådan kraftig foglossning och satt slutligen i rullstol. Detta ledde till att mina muskler förtvinades och hela jag var som spaghetti. Under två månader från förlossningen kunde jag inte gå eller ens hålla mitt eget barn. För att göra min historia kort.

Många gånger när jag sover till natten och då även hemma i min egen säng, kan mina ryggmuskler stelna till ordentligt. Detta när jag ligger still alldeles för länge. Jag kan knappt resa mig ur sängen. Då kan ni tänka er efter att ha sovit i tält.

Jag har idag aktiverat mig en hel del och jag har även gjort flera övningar. Lite bättre är det just nu. Något jag inte skrev imorse, var att jag gav upp när tårarna började komma. Tårar leder liksom ingenstans för gynnande i smärtväg, utan då är det bättre att ta sig upp och börja jobba med kroppen.

Troligen har muskeln låst sig, även om det till viss del är bättre nu än för fyra, fem timmar sedan.

Jag måste komma iväg å börja simma. Sjukgymnastik blir svårt för mig att ta mig till då detta är dagtid- och då pluggar jag. I övrigt kommer jag att arbeta tre kvällar i veckan, en av kvällarna ska Joshua ha sin träning och Simo vill träna andra kvällen. Någon av oss får passa på att träna efter Joshuas träning. Och så får vi dra och bada i simhallen om helgerna. Den andra kvällen som jag är ledig på och så Simo tränar, då får jag försöka bege mig ut på promenad med barnen, om så bara någon kilometer. Promenader är steg 1, som jag brukar säga.

Det blir nog en bra start och jag är positiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *