I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: baconlindad fläskytterfilé med klyftpotatis, paprika, lök och morot

DSC_3864

Här har vi en baconlindad skönhet som har fått stå i ugn och gottat sig tillsammans med potatis, lök, morot och paprika! Utsökt festmat sitter inte alls helt fel såhär mitt i veckan! Då allt är ugnsbakat är det dessutom extra snällt för magsäcken. Denna maträtt tar cirka 50 minuter att göra, och då bakar den sig självt i ugnen största delen av tiden. Tips på kall sås kommer längst ned i receptet.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

ca 800 gram fläskytterfilé
1 paket bacon á 140 gram i skivor
6 potatisar
1 stor gul lök
1 stor röd paprika
1 stor morot
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Salt, vitpeppar, svartpeppar

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Krydda fläskytterfilén med liiite salt, vitpeppar samt örtkryddor genom att gnida in kryddorna. Linda baconskivorna runtom hela fläskytterfilén och lägg sedan i formen. Kärna ur och skär paprikan i fyra delar, lägg i formen. Skala löken och skär den i fyra klyftor. Tvätta potatisarna och dela dem i potatisklyftor. Salta alla grönsaker lite lätt, krydda försiktigt med peppar, smula över lite timjan och rosmarin. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i cirka 45 minuter. Maten ska ta lite färg och helst inte brännas så mycket, som ni ser på bilden, så kolla gärna var femte minut när det har stått en halvtimme i ugnen.

Servera gärna med en kall sås som du gör under tiden maten står i ugnen. Ett tips från mig är yoghurt med en skvätt honung, lite citron, salt och peppar samt kanske lite chili. Låt stå i kylen ungefär en halvtimme före servering.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *