I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Planerar mat så att det finns hemma när mamsen är bortrest

Snart ska jag ju dra hemifrån och vara borta i två nätter, då vi ska campa med skolan. Så jag planerar maten utifrån det som finns hemma. Igår gjorde jag köttbullar i en gräddig sås tillsammans med pastaskruvar, vilket vi också åt till middag igår. Så det kan familjen äta av på torsdag också.

Idag ska jag tillaga…

  • nudelwok med fläskytterfilé, lök och grönsaker och så kokosmjölk.
  • potatisklyftor i ugn med rostade paprikahalvor och morotsstavar med ugnsbakad fläskytterfilé samt sås av skyn.

Det borde nog räcka, tror jag. Och så måste jag göra en lunchlåda till mig som jag ska ha med mig imorgon… Jag funderar starkt på att göra en kall pastarätt med rökt lax, bönor och så. Någon typ av dressing ska jag göra till, får se vad det blir. Örtdressing blir nog bra. Jag kommer då att göra två portioner, så kan Simo ta med sig ena till jobbet imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *