I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

3 maträtter klara under 1 h

Yeyy, nu är jag klar här hemma! Det blev totalt tre olika maträtter, så nu kan jag softa med gott samvete. Eller jag ska inte softa, det här blev dagens lunchgöra, för nu måste jag plugga lite. Ska försöka skriva ned receptet på samtliga rätter lite senare om jag orkar – sov nämligen illa inatt, så har varit ganska trött idag och sedan köra på som en maniac å laga tre olikma maträtter på ganska snabb tid, jo, det gör sitt lilla det också. Tänkte även göra plättar så att det finns, men det kan jag ordna med smeten på så får Simo göra (eller så fixar jag det säkerligen ikväll…eller inatt, nattuggla som jag är).

DSC_3864

Här har vi en baconlindad fläskytterfilé som jag har kryddat försiktigt med salt och även torkad rosmarin och timjan. Detta ugnsbakades tillsammans med halverad paprika, morotsstavar, lökhalvor och klyftpotatis. Dessvärre blev det ingen direkt sky av ugnsbaket, så jag får göra någon god kall sås som får gotta sig i kylen.

Simo brukar gilla att äta råsallad till, så det finns det i kylen så att han kan göra till varje dag. Det är inget jag helst förbereder då det kan bli så vattnigt.

DSC_3869

Under tiden som fläskytterfilén stod i ugnen gjorde jag denna maträtt. Det är en nudelwok tillsammans med strimlad fläskytterfilé, purjolök, morot, röd paprika och kokosmjölk. Jag har bara kryddat lätt med salt och vitpeppar.

laxpastamedörter

Och till sist, när woken fick puttra under lock, så kirrade jag iordning en typ av pastasallad med strimlad rökt lax, purjolök, röd paprika, morot, gröna ärtor. Dressingen gjorde jag på citronsaft, dill, persilja, gräslök. Jag har inte saltat alls då laxen är salt i sig och pastavattnet saltades, men lite vitpeppar har jag haft i.

Kan för övrigt rekommendera denna pastasort. Det är ICAs egna som Simo köpte med sig hem igår, ekologisk variant. Riktigt bra smak och härligt tuggmotstånd. Tror den kostade cirka 12,90:- per 500 gram, om jag minns rätt av vad Simo sa.

Nej, nu måste jag verkligen plugga. Ska ju iväg på läger nu i några dygn, så tänkte läsa klart två delar som ska vara färdiga till nästa vecka, så kan jag bara ta det lugnt helgen som kommer. Skriver ett inlägg lite senare!

Dessutom har jag gjort massor av köttbullar i en stor gräddig köttbullesås! Totalt blev det 110 köttbullar, detta är en annan bild dock (bilden publicerades däremot på bloggen igår, men det var en mobilbild och inte alls lika fin).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *