I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hemmagjord paprikarelish med tomat och lök (paprikaröra)

paprikarelish ajvar hemmagjord

Mycket god paprikaröra som man kan ha som en slags sås eller tillbehör till maten. Passar perfekt att doppa bröd i, om man vill äta bröd till maten. Väldigt gott att ha till exempelvis bulgursallader. Fungerar dessutom även utmärkt att dippa grönsaker med. Tillagningstiden är cirka 1,5 timma.

Jag har valt att mixa det hela, då jag gillar att den är slät. Annars kan man strunta i den proceduren och istället hälla upp på burk tillsammans med olivolja som då ska täcka.

Ingredienser:

4 röda paprikor
2 stora tomater
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl vitvinsvinäger
Salt och vitpeppar
0,5 dl olivolja

Gör såhär:

Lägg gärna folie under eller en plåt under i ugnen. Ställ ugnen på 200 grader.  Kärna ur och dela paprikorna på mitten ståendes. Lägg den halverade sidan nedåt på ett galler och ställ i mitten av ugnen. Låt stå i 10 minuter och ställ sedan in halverade tomater med den delade sidan uppåt. Ta ut gallret och låt svalna. Ta sedan bort skinnet på både paprikor och tomater. Dela upp paprikorna och tomaterna i mindre tärningar, lägg i en kastrull och låt koka till och sedan puttra på låg värme. Skala och hacka under tiden löken, lägg i lökhacket i kastrullen tillsammans med vitlökskross och vitvinsvinäger. Låt puttra under lock på låg värme i cirka en timme. Rör om ofta. Salta och peppra lätt, häll på olivoljan och mixa sedan till en slät röra. Häll upp på varma torra glasburkar. Hållbarheten i kylen är flera månader.

Hoppas ni gillar det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *