I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: timjan- och rosmarinkryddad kycklingsoppa med potatis, morot och broccoli

DSC_3757

Snabblagad enkel kycklingsoppa, perfekt nu i höst eller till den sjuke. Väldigt god soppa nu i hösttider.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

1,5 liter vatten
4 stora potatisar
2 morötter
1 kycklingbuljongtärning
1 broccoli, buketter
400 gram kycklingfilé
Smör
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkade rosmarin
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp vattnet i en kastrull, skala potatisarna och skär dem i cirka 2 cm stora tärningar. Skala morötterna och slanta dem ca 1,5 cm tjocka. Smula i en buljongtärning i vattnet och låt puttra på lägre värme under lock i cirka 20 minuter. Strimla under tiden kycklingfilén och låt fräsa på medelvärme med lite smör i en stekpanna. Häll sedan över både stekspad och kycklingstrimmel till kastrullen. Tillsätt broccolibuketterna när det återstår ungefär 5 minuter av koktiden. Krydda soppan med örterna, salta försiktigt efter smak samt peppra lätt.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *