I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: krämig kycklingwok med äggnudlar, lök, vitlök, röd paprika, morot, gröna soyabönor – och kokosmjölk

DSC_3774

Här har vi en lättlagad wok som passar hela familjen. Servera gärna med sweet chili-sås till.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

400 gram kycklingfilé
Smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 morot
125 gram gröna sojabönor
500 gram kokosmjölk
125 gram äggnudlar
Salt och svartpeppar

Gör såhär:

Strimla kycklingfilén, skala och hacka den gula löken. Värm en stekpanna med lite smör och låt fräsa kycklingstrimmel med lökhacket tills kycklingen är genomstekt och löken har mjuknat. Rör ned vitlökskross. Kärna ur och tärna paprikan, skala och strimla moroten tunt. Häll över till stekpannan tillsammans med sojabönor och kokosmjölk. Koka upp lättsaltat vatten och låt äggnudlarna koka enligt förpackningens anvisningar. Klipp dem lite när de kokat färdigt och häll över till stekpannan utan vattnet och rör om. Salta och peppra efter smak.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *