I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: svamprisotto med vitt vin, gröna ärtor och parmesan (vegetariskt)

DSC_3779

Lättlagad vegetarisk svamprätt som tar sin lilla tid, men det är helt klart värt det. Det går bra att byta ut riset mot arborioris och då ska koktiden halveras till cirka 15-20 minuter. Alkoholen kokar bort, så inget att vara orolig för. Det är bara som kryddning. Man kan även använda matlagningsvin istället för alkoholhaltig, om man känner så. Joshua smakade av denna maträtt och gav mig tummen upp rakt av och sa att det var jättegott!

Ingredienser till 4 portioner:

3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 msk matolja
3 dl (Risenta) råris
2 dl torrt vitt vin
9 dl vatten
1 smulad buljongtärning (svamp- eller grönsaksbuljong)
2 msk smör
250 gram blandsvamp (ex gula kantareller och trattkantareller)
2 dl finriven parmesanost
2 dl frysta gröna ärtor
Salt och peppar

Gör såhär:

Skala lökarna och skiva tunt. Värm en djupbottnad kastrull med olja. Bryn lökskivorna på låg värme under omrörning. De ska inte ta färg, men ska mjukna. Höj värmen och tillsätt råriset. Låt steka under omrörning, tills riset fått lite färg och blivit glansigt. Häll på vinet och låt koka in i riset, utan lock. Rör om ofta. Häll på allt vatten och tillsätt smulad buljongtärning. Låt koka upp och sedan puttra under lock på snedden i cirka 40-45 minuter. Det mesta av vätskan ska koka bort. Stek under tiden svampen på medelvärme i en stekpanna med smör. När vätskan från koket till mestadels är borta och risotton börjar bli som krämig, men något vattnig, tillsätt den stekta svampen och blanda ned parmesanost och ärtor. Rör om och låt ärtorna tina upp och bli varma i kastrullen. Salta och peppra efter smak. Servera genast.

Smaklig måltid!

wpid-wp-image-931294260jpg.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *