Smarrig svampsoppa, tyckte både Simo, Alyssa och Joshua, så detta recept måste jag absolut dela med mig av till er läsare.
Ingredienser till cirka 4 portioner eller 6 klämmisar á 150 gram:
500 gram jordärtskockor
Vatten
1 msk smör
1 gul lök
200 gram trattkantareller
1 liten squash
1,5 dl grädde
2 dl finriven parmesanost
Salt
Vitpeppar
Gör såhär:
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull om cirka 3 liter. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar. Häll i jordärtskockorna i det kokande vattnet, där vatten täcker ungefär och låt sedan puttra på svag värme utan lock i cirka 10 minuter. Skala och hacka löken, låt fräsa på låg värme i smör tills det mjukar. Tärna squashen grovt och häll över till jortärtskockornas kok tillsammans med svampen. Låt puttra på svag värme utan lock i ungefär 10 minuter, max 20 minuter. Koket är färdigt när jordärtskockorna har mjuknat helt. Häll över allt det kokta till en mixer, gärna med hjälp av pastaslev. Tillsätt ungefär 1,5 dl av kokvattnet till mixerbehållaren och mixa sedan allt slätt. Häll bort resterande vatten från kastrullen. Häll över det mixade till kastrullen och tillsätt grädde och finriven parmesanost. Låt puttra på svag värme utan lock i cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak.
Servera genast alternativt och toppa gärna med finriven parmesan.
Hoppas ni gillar det!