I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 6: timjan- och rosmarinkryddad gräddig potatisgryta med trattkantareller

DSC_3677

Den här maträtten passar från 1 års ålder, eller från 8 månaders ålder om du utesluter det tillsatta saltet. Svamp kan vara lite svårsmält för vissa magar, så prova med en liten portion först och se hur magen reagerar.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

4 potatisar
200 gram trattkantareller
1 gul lök
100 gram vitkål
1 liten squash
2 dl kokbar creme fraiche
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Salt
Peppar
50 gram smör

Gör såhär:

Skala potatisen och skär i mindre kuber. Låt koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt sedan potatisen koka i cirka 10 minuter på medelvärme under lock. Skala under tiden löken och hacka den smått. Strimla vitkålen och tärna squashen smått. Tillsätt trattkantareller till koket tillsammans med lökhack, vitkålsstrimmel och squashtärningar. Låt puttra på svag värme utan lock i cirka 10 minuter. Vattnet ska sakta koka bort lite grann. Blanda ned creme fraiche tillsammans med torkade örtkryddor, salta och peppra lätt. Rör ned smör. Blanda om ordentligt.

Servera en portion direkt och frys gärna in resten i portionsvis i glasburkar. Fyll inte burken helt upp utan låt det vara en glipa på någon centimeter, annars kan burken gå sönder i samband med att maten sväller i fryst tillstånd. Maträtten håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *