I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 6: gula kantareller i gräddig basilikakryddad tomatsås med pasta, lök och grönsaker

DSC_3679

Det här receptet lämpar sig för barn från 1 års ålder. Annars går det bra att strunta i saltet och ge från cirka 10 månaders ålder, då det är lättstekt mat. Svamp kan vara lite svårsmält för vissa magar, så prova med en liten portion först och se hur magen reagerar.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

300 gram pasta
1 stor palsternacka
1 msk smör
200 gram gula kantareller
1 gul lök
100 gram vitkål
1 liten squash
500 gram tomatkross
1,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad
Salt
Peppar
50 gram smör

Gör såhär:

Skala och tärna palsternackan i mindre kuber. Sätt igång en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka upp. Häll i palsternackatärningarna tillsammans med pastan och låt koka enligt förpackningens anvisningar. Värm upp en stekpanna med lite smör, fräs kantarellerna på medelvärme under omrörning tillsammans med hackad lök och strimlad vitlål, tills kål och lök mjuknar. Tillsätt smått tärnad squash och rör om under någon minut. Häll på tomatkross, grädde och tomatpuré, rör om och låt puttra utan lock på låg värme under omrörning. Häll av vattnet från pastakoket och tillsätt pastan till stekpannan, tillsammans med grovhackade basilikablad. Salta och peppra lätt, tillsätt smör och rör om ordentligt.

Servera en portion direkt och frys in resten i portionsvis i glasburkar. Fyll inte burken helt upp utan låt det vara en glipa på någon centimeter, annars kan burken gå sönder i samband med att maten sväller i fryst tillstånd. Maträtten håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppar barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *