I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Det här att städa när man har barn – varsågoda för verkligheten nu

Det här inlägget riktar sig till alla, särskilt till er med barn, ni som känner igen er. Jag lider med er och ni vet mycket väl om att ni inte är ensamma. Jag har tre barn på 10, 7 och drygt 1,5 år och gör då nästan inget annat än att plocka, städa och åter plocka…

Såhär blir det lätt när jag kanske ställer mig för att laga mat eller pysslar med disk eller tvätt. Kan säga att jag knappt åt något igår för att jag fick plocka hela tiden. Alyssa var på allt och jag försökte verkligen att hon inte skulle plocka fram hundratusen prylar samtidigt. Så tro mig, jag har plockat hela dagen idag och igår. Precis som jag gör alla dagar.

Vad ser vi då på bilden här? En keps och en resväska för barn på golvet, två nappar, klossar och så vidare. Kalsongerna som byttes för någon timme sedan togs undan för 10 minuter sedan, så den fick ni tyvärr missa – var glada för det. 😉

Jag fortsätter. Två paddor och en handduk på vardagsrumsbordet. Handduken hängde i köket och den undrade jag tidigare var den låg, men se nu vet jag! Läskflaska i soffan och annat huller om buller på golvet och i soffan. Ett padd-fodral på golvet, undrar hur man tänkte här då, hmm…

Ja, ni ser ju att jag gjorde ett försök till att dammsuga lite i alla fall. Det gick sådär som ni säkert förstår.

Det här är ju inte så farligt, men seriöst? Den där flaskan som skulle med i bilen tidigare som lite dryck i en varm bil liksom. Hur tänkte man här? Nä, den droppar vi vid sidan av soffan, det känns som ett bra ställe för förvaring. Och en sko också. En guldig sådan.

Snuttis, ryggsäck, bandyboll, trasiga solglasögon och byxklänning. Böcker, en påse med leksaker som förvisso ska skänkas bort… Någon har visst rotat i skrivbordet och kollat i pärmar och annat skoj från förskoletiden. Mysigt.

Fatta hur det skulle se ut om jag bara lät allt vara för en dag?

Och det här kommer fram när jag i dagarna nu har lagat mat och fixat med diskmaskinen. Och tro mig, jag plockar hela dagarna. Det här är en mycket snäll bild mot hur det såg ut mitt på dagen då jag ställde in allt det rena från diskmaskinen som jag slog igång imorse. Men så kom jag på att jag i bloggen kunde dela med mig av verkligheten som jag vet att jag absolut inte är ensam om.

Just nu sover Alyssa en stund (hon som plockar fram 140 000 saker samtidigt) och Joshua spelar lite spel så jag ska plocka lite mera nu samt fixa lite på uteplatsen, torka av och så.

Och folk undrar ibland varför man ser ut som 7 svåra år…haha!

2 reaktioner på ”Det här att städa när man har barn – varsågoda för verkligheten nu

  1. Jag förstår hur det är. Har två små grabbar som är mellan golv och tak, som inte alltid har förstår att plocka undan efter sig, så därför ser det ut som ett bombnedslag här hemma lite nu och då.

    1. Jag minns hur det såg ut hemma hos oss dagtid när vi var små. Jag och mina fyra bröder… Men det var alltid rent när vi vaknade och kom hem från skolan. Mamma plockade när vi sov å innan jobbet. Men hon var lite pedant också. Jag är inte pedant men blir lite smått stressad när det är rörigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *