I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: vegetarisk fransk lantgryta med färskpotatis (Cassoulet)

God lantlig gryta med inspiration från Frankrike. Denna vända med en vegetarisk klang och den smakar verkligen bra! Naturligtvis går det bra att byta ut färskpotatis mot vanlig potatis.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

6 dl vatten

8 st färskpotatis  (eller 4 normalstora potatisar)

2 morötter

1 gul lök

1 stjälk selleri

1 liten grön paprika

10 cm squash 

1 dl gröna linser
4 dl tomatkross

4 msk tomatpuré 

1 msk mörk soya

200 gram vita bönor på burk

1 msk torkad timjan

1 tsk paprikapulver 

Salt och peppar 

Gör såhär:

Häll upp vatten i en kastrull som täcker cirka två liter. Slå på plattan. Tvätta av/skala potatisarna och dela i fyra delar per styck. Skala morötterna och tärnad dem. Skala löken och hacka den. Strimla selleristjälken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna squashen. Häll i potatis, lök och grönsakerna till kastrullen och låt puttra under lock i cirka 20 minuter. Häll på tomatkross, tomatpuré och soya och låt puttra under lock i cirka 10 minuter. Häll på bönorna utan dess lag. Krydda med timjan och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar efter smak. Servera grytan genast.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *