I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Min egna hemmagjorda rhode island dressing

DSC_3141

Superenkel dressing att göra, tar inte alls många minuter. Den är verkligen jättegod redan när den är klar, men smakar desto bättre när den har fått stå i kylen i åtminstone en timme före servering. Denna dressing passar ypperligt till vanliga sallader och pastasallader. Jättegod variant, sönerna och maken gav tummen upp!

Ingredienser:

05, dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk sweet chili-sås
1 msk tomatpuré
En liten skvätt vitvinsvinäger

Gör såhär:

Vispa ihop grädden lite lätt i en liten bunke. Grädden ska inte bli pösig utan bara vispa lite lätt. Blanda ned resterande ingredienserna och vispa ihop lätt tills det blandat ihop sig helt. Häll upp på glasburk eller på en flaska. Låt stå i kylen i minst 1 timme innam servering. Servera till sallad. Håller i kylen någon vecka tack vare vitvinsvinägern.

Hoppas det smakar!

Dressingen smakar väldigt bra till pastasallad.

2 thoughts on “RECEPT: Min egna hemmagjorda rhode island dressing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *