I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: spaghetti med italiensk vegetarisk paprikasås

pastapaprikasås

Mycket enkelt tillagad maträtt, som tar cirka 15 minuter att göra. Hela familjen mumsade i sig denna pastasås och alla ville vi genast ha mer. 

Enkelt, smidigt och framförallt gott. Passar ypperligt till lunch, när man har lite brådis. Det hälsosamma här är att den kokas, vilket är snällt för magen. Den innehåller dock inte så mycket näring mer än vad paprika och lök tillför, men lite energi från pastan såklart. Funkar finfint till lunch någon gång ibland.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

Spaghetti till 4 portioner
1 msk smör
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
6 stora röda paprikor
2 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad
0,5 msk torkad oregano
Salt och peppar

Topping:

Färska basilikablad
Riven parmesanost

Gör såhär:

Koka upp spaghettin i lättsaltat vatten och låt koka enligt förpackningens anvisningar. Skala och hacka den gula löken. Värm en kastrull med lite smör och fräs lökhacket under omrörning tills löken mjuknat. Pressa i vitlöksklyftan och rör om. Ställ av kastrullen från den varma plattan. Skölj alla paprikor, kärna ur och tärna dem. Lägg tärningarna i en mixer och mixa slätt. Häll mixet i kastrullen med löken och ställ på plattan. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme under lock i cirka 5 minuter. Rör ned tomatpurén tillsammans med hackad basilika och torkad smulad oregano. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera paprikasåsen tillsammans med kokt spaghetti. Det går bra att blanda allt tillsammans direkt eller hälla såsen över spaghettin på tallriken. Toppa  med riven parmesanost och färska basilikablad. Servera genast.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *