I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: laxpasta med spenat och färska örter

DSC_2972

Den här maträtten var så enkel att göra och det var så himla gott. Det tog mig bara 15 minuter att tillaga då pastans koktid var på 9 minuter. Så snabblagat om något! Örterna går bra att använda även som frysta om man inte har tillgång till färska, detta gäller även spenat.

Ingredienser till 4 portioner:

400 gram spaghetti
1,5 dl grädde
200 gram kallrökt lax i skivor
1 dl fryst spenat
0,5 dl dill
0,5 dl persilja
2 msk gräslök
1 dl haricort verts
Salt och vitpeppar

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt spaghettin koka enligt förpackningens anvisningar. Strimla under tiden laxskivorna, hacka spenat, dill, persilja och gräslök. Häll av vattnet från pastan och pastan tillbaka i kastrullen. Blanda ned grädde, spenat, haricots verts och örtkryddor. Låt kastrullen stå på eftervärmen på plattan och blanda om prdentligt tills allt det frysta har tinat. Salta och peppra efter smak.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: laxpasta med spenat och färska örter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *