I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hemmagjord klassisk (inlagd) saltgurka på burk

DSC_2991

Det är så himla enkelt att göra sin egna saltgurka och på så sätt slippa massa onödiga tillsatser, tar kanske 5 minuter bara! Sen kan man ju smaksätta den med exempelvis hackad gul lök och chilistrimlor, det har jag gjort förut och det tyckte Simo mycket om. Man kan ha saltgurkan som tillbehör vid sidan om måltiden, eller på mackan. Dessutom använder jag min saltgurka i min hemmagjorda hamburgerdressing, blir så fräscht! Hållbarheten på saltgurkan är flera månader, då saltlagen fungerar konserverande. Och då ska den givetvis stå i kylen.

Ingredienser:

0,5 liter kallt vatten
0,5 dl salt
0,5 kilo Västeråsgurka

Gör såhär:

Häll upp vatten i en större glasburk som täcker cirka 1 liter. Häll ned saltet och rör om tills saltet löst sig. Tvätta gurkorna och skär bort sidokanterna på dessa. Skiva resten i cirka 5 mm breda skivor. Lägg ner skivorna i saltlagen och låt stå i kylen i minst ett dygn.

Låt det väl smaka!

One thought on “RECEPT: hemmagjord klassisk (inlagd) saltgurka på burk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *