I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: utsökt kryddig pastasås med färska örter

DSC_2951Superenkel och god maträtt som inte tar lång tid att göra, max en kvart eller så länge som pastan behöver koka. Det går bra att använda nöt eller kyckling istället för gris.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

5 dl pasta + vatten
500 gram griskött, ex picnoicbog eller karré
1 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 morot
0,5 röd paprika
2,5 dl grädde
1 dl chilisås
1 dl tomatpuré
1 msk kinesisk mörk soya
1 näve färsk basilika
1 näve färsk persilja
Salt och peppar

 Gör såhär:

Koka upp pastan enligt förpackningens anvisningar, häll av vattnet och låt stå åt sidan i kastrullen. Strimla köttet, hacka löken. Låt fräsa i en het panna tillsammans med smör på medelvärme under omrörning tills köttet är genomstekt och löken har mjuknat. Rör ned krossad vitlök. Skala och grovriv morot, kärna ur och tärna paprikan, lägg ner i stekpannan och låt fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt grädde, chilisås, tomatpuré och soya. Rör om och låt puttra på svag värme i någon minut. Grovhacka kryddorna och rör ned i såsen, smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt pasta.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons