I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: fräsig nudelwok i kokosmjölk med lök och grönsaker

DSC_2954Superenkel och god maträtt som inte tar lång tid att göra. Det går bra att använda nöt eller kyckling istället för gris.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

125 gram äggnudlar
0,5 kg griskött, ex picnicbog eller karré
1 stor gul lök
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 röd paprika
5 cm squash
3 stora blad salladskål
500 gram kokosmjölk
3 msk chili- och ingefärasås
1 tsk oystersås
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp nudlarna enligt förpackningens anvisningar, häll av vattnet och låt stå åt sidan. Skär köttet i tunna strimlor. Hacka löken. Värm upp en stekpanna tillsammans med lite smör. Fräs kött och lök på medelvärme tills köttet är genomstekt och löken har mjuknat, krossa i vitlöksklyftorna och rör om. Skala och grovriv moroten, strimla salladskålen tunt, kärna ur och strimla paprikan, skär squashen i halvmånar. Tillsätt lite smör i stekpannan om det behövs. Blanda ner morotsriv och salladskål och låt fräsa cirka fem minuter under omrörning. Tillsätt paprika och squash, rör om och låt fräsa någon minut. Häll på kokosmjölk, chili- och ingefärasås samt oystersås. Tillsätt nudlarna och klipp dem lite. Rör om och låt puttra under lock på svag värme i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons