I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: nyttiga bacon-wraps med avokado och grönsaker

wpid-wp-1466598655558.jpg

Åh, vilka smarriga wraps jag gjorde till oss idag, gud så gott det blev. Riktigt krämigt faktiskt – precis som det ska vara! Wraps är så himla smidigt att ha med sig på utflykten – maten man äter utan bestick = mindre disk! Alltså ni mååååste prova denna variant, det var helt gudomligt! Joshua åt en här hemma redan imorse och tyckte himla mycket om den.

Jag har tyvärr ingen bra bild på själva wrapen, så denna får duga, när Joshua äter sin på lunchen.

Detta recept gäller för 4-8 wraps, beroende på hur stora tortillabröden är.

Ingredienser:

150 gram bacon
1 stor gul lök
1 dl creme fraiche
1 gul paprika
Salt och peppar
1 morot
1 avokado
Några droppar färsk citronsaft
Färskost, ex Philadelphia med vitlök och färska örter
3 blad romansallat
Ruccola
Spenatblad
Tortillabröd

Gör såhär:

Tärna baconet och fräs tillsammans med lökhack i en stekpanna. När baconen har krympt och löken gulnat och mjuknat, ha i tärnad paprika och låt fräsa någon minut till. Tillsätt creme fraiche, rör om och låt bli gräddigt. Salta och peppra lätt. Ställ av och låt svalna. Skala moroten och grovriv den. Skala avokadon och plocka bort kärnan, skär fruktköttet i tärningar, droppa några droppar färskt citronsaft över. Skölj av spenat, ruccola och romansallat, strimla romansallaten. Ta fram bröden och börja med baconröran för att sedan tillsätta lite morotsriv, några tärningar avokado, en klick färskost och strö sedan över spenat och ruccola. Gör antingen alla wraps samtidigt med bröden uppraddade bredvid varann, eller en åt gången.

  1. Placera en näve ruccola- och spenatblad per bröd i mitten.
  2. Fördela avokadotärningarna på bladen.
  3. Häll på baconröra.
  4. Lägg på lite morotsriv.
  5. Lägg på lite strimlad romansallat.
  6. Klicka på en klick färskost.
  7. Vik wrapsen, börja med ovan- och undersidan och sedan på bredden.
  8. Slå in wrapsen i folie.

Hoppas det smakar!

Såhär kan en wrap se ut innan den binds ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *