I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept: paradisdessert (fruktpuré)

DSC_2774

Supergod och nyttig dessert till våra små. Passar från cirka 6 månaders ålder.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

1 mango
1 banan
6 färska aprikoser
4 persikor
1/2 honungsmelon
en liten skvätt citronsaft

Gör såhär:

Skala mango, banan och honungsmelon, dela i mindre tärningar och lägg i mixern. Kärna ur persikor och aprikoser och dela i mindre bitar och lägg i mixern. Tillsätt lite färskpressad citron. Mixa allt väldigt slätt.

Häll upp på burkar och förslut. Detta håller cirka 5 dygn i kylen och går bra att frysa in.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *