I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Lasagne fylld med nyttigheter, med bechamelsås och mycket ost

Här kommer ett riktigt bra recept på en perfekt god lasagne – med innehåll av nyttigheter som inte syns! Perfekt för kräsna barn och vuxna!

Ingredienser till köttfärssås:

400 gram färs
1 stor gul lök, hackad
1 stor morot
1 röd paprika
1 gul paprika
10 cm squash
ca 50 gram vitkål
400 gram tomatkross
2 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar

Ingredienser till bechamelsås:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 + 5 dl mjölk
4 + 2 dl riven ost
Salt och peppar

Övriga ingredienser:

Lasagneplattor

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Börja med att förbereda såsen till köttfärssåsen. Skala och grovriv moroten, grovriv squashen, kärna ur paprikorna och tärna dem, strimla vitkålen, skala och hacka löken. Lägg alltsammans i en mixer och tillsätt tomatkross och vatten (häll vattnet tetran/konservburken till tomatkrosset för att få ut all tomat å sen in i mixern), färska basilikablad och smula i torkad oregano. Sätt på locket och mixa allt till en slät sås.

Fräs färsen på medelvärme och dela den under tiden du rör om, tills färsen är helt genomstekt. Du behöver ingen olivolja eller matfett eftersom färsen kommer att frigöra fett. Tillsätt den mixade tomatsåsen, tomatpuré och låt puttra på svag värme under lock medan du gör bechamelsåsen.

Smält smör i en kastrull och rör ned mjöl till en redning. Häll på 2 dl mjölk och rör om, låt koka upp. Grovriv under tiden osten. Häll på resterande mjölk och rör om ordentligt. Tillsätt 4 dl av ostrivet och rör om tills det smällt samman. Salta och peppra efter smak.

Häll ungefär 1/3 av grönsaksfärsen i en ugnssäker form och sen bechamelsås och därefter lasagneplattor. Varva detta lager för lager och sluta med färs samt resten av bechamelsåsen över det. Strö över resten av ostrivet över hela lasagnen och ställ in formen i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter (läs på paketet hur länge lasagneplattorna behöver stå i ugnen, så länge ska de stå), tills ytan har fått en fin färg.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *