I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: gräddig pastarätt med kycklingbacon, broccoli och spenat

image

Det här är en gräddig pastarätt med kycklingbacon, broccoli, spenat, basilika, salt och peppar. Kan ju faktiskt klappa mig på axeln med att Joshua ville äta mera av denna och önskade den som rätt om och om igen (lunch, middag, lunch).

Det går givetvis bra med vanlig bacon.

Ingredienser till 4 portioner:

300 gram / 5 dl pasta
1 paket kycklingbacon á 140 gram
1 gul lök
2 vitlökslyftor
1 broccolihuvud, buketterna
2 dl grädde
1 dl fryst spenat
1 näve färska basilikablad
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat pastavatten och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Lägg i de ansade broccolibuketterna (utan dess stam, spara till framtida gryta) när cirka 6 minuter av koktiden återstår. Häll av vattnet när det kokat klart.

Skiva baconet och hacka den gula löken. Fräs på medelvärme i en stekpanna med lite smör. Krossa i vitlöksklyftorna och rör om.

Tillsätt grädde, spenat och grovhackade basilikablad till det stekta. Låt puttra på svag värme under lock i ungefär 5 minuter, rör om då och då så att spenaten delar sig.

Blanda den gräddiga röran med den kokta pastan och broccolin. Smaka av med salt och peppar.

Servera genast.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons