I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: gräddig tonfiskpasta med lök och morot

gräddigtonfiskpasta

Den här rätten måste ni prova på, den tar maximalt 15 minuter att tillaga – om ens det! Det beror helt enkelt på hur länge pastan behöver koka. Jag hade mitt klart på 10 minuter (pastan skulle koka 7-8 minuter)! Så snabblagad och så (ååååååh) god! Komplettera gärna rätten med en råsallad.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

400 gram pasta, ca 5 dl
1 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
170 ml tonfisk med vattenlag
1 näve färsk basilika
Salt och peppar
ev toppa med parmesanost och färska basilikablad

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Gör under tiden såsen. Värm upp olja i en kastrull, hacka löken, skala och grovriv moroten. Låt fräsa på medelvärme i oljan i ungefär fem minuter. Löken ska gulna och bli mjuk. Krossa i vitlöksklyftorna och rör om. Tillsätt tomatpuré, grädde och tonfisk, rör om. Krydda med grovhackad basilika, smaka av med salt och peppar.

Smaka av med salt och peppar. Rör ned såsen tillsammans med pastan och servera genast. Toppa gärna med färskriven parmesanost.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: gräddig tonfiskpasta med lök och morot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *