Det här receptet är anpassat för barn från 1 års ålder då det innehåller tillsatt salt, men det går såklart bra att utesluta saltet och ge från 8 månaders ålder.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
100 gram frysta haricots verts
1 röd paprika
400 gram torsk, fryst går bra
Salt och vitpeppar
2 dl kokosmjölk
1 msk hackad fryst persilja
1 msk hackad fryst gräslök
Saft från 1 lime
250 gram äggnudlar
En klick smör
Gör såhär:
Ställ ugnen på 200 grader.
Kärna ur och tärna paprikan, lägg ut som en bädd i en ugnssäker form tillsammans med haricots verts.
Skär torsken i 2×2 cm stora kuber och lägg på grönsaksbädden. Salta och peppra lätt. Häll på kokosmjölken och krydda sedan med hackad gräslök och persilja. Pressa över limesaft.
Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen och låt stå i ungefär 20-25 minuter. Fisken ska vara helt fast när den är klar och inte ta färg.
När fisken står sista tiden i ugnen, gör iordning äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar, gärna i en lite större kastrull om cirka 3 liter. Häll av vattnet och klicka i lite smör och rör om. Klipp eventuellt nudlarna om det behövs för barnets räkning.
Blanda i fiskröran från ugnsbaket till kastrullen med nudlarna, mosa fisken lite och smaka av om det behövs mer kryddor.
Häll över till burkar. Maträtten håller cirka 3 dygn i kylen och tåls att frysa in.
Hoppas barnet gillar’t!