I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept steg 6: kokos-lime-torsk med nudlar

image

Det här receptet är anpassat för barn från 1 års ålder då det innehåller tillsatt salt, men det går såklart bra att utesluta saltet och ge från 8 månaders ålder.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

100 gram frysta haricots verts
1 röd paprika
400 gram torsk, fryst går bra
Salt och vitpeppar
2 dl kokosmjölk
1 msk hackad fryst persilja
1 msk hackad fryst gräslök
Saft från 1 lime
250 gram äggnudlar
En klick smör

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader.

Kärna ur och tärna paprikan, lägg ut som en bädd i en ugnssäker form tillsammans med haricots verts.

Skär torsken i 2×2 cm stora kuber och lägg på grönsaksbädden. Salta och peppra lätt. Häll på kokosmjölken och krydda sedan med hackad gräslök och persilja. Pressa över limesaft.

Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen och låt stå i ungefär 20-25 minuter. Fisken ska vara helt fast när den är klar och inte ta färg.

När fisken står sista tiden i ugnen, gör iordning äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar, gärna i en lite större kastrull om cirka 3 liter. Häll av vattnet och klicka i lite smör och rör om. Klipp eventuellt nudlarna om det behövs för barnets räkning.

Blanda i fiskröran från ugnsbaket till kastrullen med nudlarna, mosa fisken lite och smaka av om det behövs mer kryddor.

Häll över till burkar. Maträtten håller cirka 3 dygn i kylen och tåls att frysa in.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *