I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: sötstark marinad till fläskkarré

Här har vi en redig marinad som jag nog tror att de flesta av er kommer att gilla skarpt. Så länge köttet får dra i minst fyra timmar så smakar det finemang verkligen. Här är dock köttbiten tillagad, bilden på marinaden blev tyvärr inte så bra (det var mörkt).

Ingredienser till en köttbit om ca 800 gram till 1 kilo:

4 msk flytande honung
1 stor röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färskriven ingefära
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör såhär:

Blanda alla ingredienserna i en skål och marinera köttbiten som får ligga minst fyra timmar eller över natten i kylen. Det går bra att marinera hela biten och tillaga i ugn eller låta marinera skivor som sedan steks eller grillas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *