I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: picklad rödlök

picklad rödlök

Det här är ett riktigt superenkelt recept som jag hoppas att ni kommer att gilla lika mycket som jag och Simo fastnade för det. Det här är verkligen det perfekta tillbehöret till hamburgaren eller det grillade köttet – eller ja, nästan till vad som helst mer eller mindre.

Nu under sommaren kommer jag dessutom experimentera fram fler smaker på picklad rödlök, så håll utkik mina vänner :-)

Ingredienser:

0,5 dl 24 % ättika
2,5 dl vatten
1,5 dl socker
1 stor rödlök

Gör såhär:

Rör ned sockret i en skål tillsammans med ättika och vatten och rör tills sockret löst sig. Skala löken och skär den i riktigt tunna skivor, lägg ner i lagen, häll över till en glasburk och förslut väl. Låt stå minst en timme i kylen före servering, men gärna över natten så att löken drar åt sig desto mer. Hållbarheten är tack vare ättikan, flera veckor i kylen.

Låt det väl smaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *