Det här är ett riktigt superenkelt recept som jag hoppas att ni kommer att gilla lika mycket som jag och Simo fastnade för det. Det här är verkligen det perfekta tillbehöret till hamburgaren eller det grillade köttet – eller ja, nästan till vad som helst mer eller mindre.
Nu under sommaren kommer jag dessutom experimentera fram fler smaker på picklad rödlök, så håll utkik mina vänner 🙂
Ingredienser:
0,5 dl 24 % ättika
2,5 dl vatten
1,5 dl socker
1 stor rödlök
Gör såhär:
Rör ned sockret i en skål tillsammans med ättika och vatten och rör tills sockret löst sig. Skala löken och skär den i riktigt tunna skivor, lägg ner i lagen, häll över till en glasburk och förslut väl. Låt stå minst en timme i kylen före servering, men gärna över natten så att löken drar åt sig desto mer. Hållbarheten är tack vare ättikan, flera veckor i kylen.
Låt det väl smaka!