I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept: grötklämmis med smak av äpple, päron och kokos

DSC_0500

Bra mellanmål till våra små, passar från cirka 6 månaders ålder eller när man börjar med gröt. Dock kan det bli lite rinnigt i början med klämpåsar, men ha bara tålamod så kommer det snart gå vägen (tro mig, jag vet, hehe).

Smaken är med äpple, päron och kokos. Det går utmärkt att byta ut kokosolja mot rapsolja istället ifall man inte har hemma eller helt enkelt inte gillar smaken.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 små äpplen (Jona Gold)
4 små päron (Conference)
8 dl vatten
3 dl havregryn
2 msk kokosolja/kokosfett

Gör såhär:

Skala frukterna, skölj av dem och riv grovt med ett rivjärn. Häll över till en kastrull tillsammans med 2 dl vatten. Låt puttra på svag värme i cirka 2 minuter.

Tillsätt havregryn och 6 dl vatten till kastrullen, låt koka upp och sedan puttra på låg värme i sisådär 3 minuter under omrörning. Klicka ner kokoafettet.

Häll över allt till en mixer och mixa slätt.  Häll sedan över till klämpåsar och förslut väl.

Hållbarheten är ungefär 3 dygn i kylen och det går även bra att frysa in.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *