I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept: smoothie rik på C-vitamin

image

Här har vi en mycket enkel smoothie till både stora som små. Passar från cirka 6-8 månaders ålder. Dock blir den lite rinnig, så det är bra om barnet kan hantera klämpåsar (fast vad gör väl lite slabb?!).

Citronsaften förändrar inte smaken, men är till för att förhindra smoothien att få en osmaklig brun färg på grund av bananen. Det är inget som gör det oätligt egentligen, men ser kanske inte så trevligt ut.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

1 paket (250 gram) jordgubbar
2 bananer
2 kiwi
1 msk citronsaft

Gör såhär:

Ansa och skär bort det vita och bladen samt skölj av jordgubbarna, skär varje jordgubbe i fyra delar. Skala bananerna och slanta dem. Skala kiwin med en potatisskalare och skölj av dem, skär vardera kiwi i fyra delar. Mixa alltsammans slätt tillsammans med citronsaft. Det blir lite rinnigt. Häll upp på klämpåsar. Håller i kylen cirka 4-5 dygn och går bra att frysa in.

image

2 thoughts on “Barnmatsrecept: smoothie rik på C-vitamin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *