I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept: järnberikade grötklämmisar smaksatta med katrinplommon

image

Det här fick Alyssa till mellanmål idag och hon gav mig tummen upp, kan jag lova! Alyssas favorit är katrinplommonpuré och hon diggar verkligen gröt, så att järnberika det kan ju bara bli det bästa! Och visst slukar hon det!

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser till cirka 6 grötklämmisar:

2 dl havregryn
1 paltbröd
7 dl vatten
3 dl katrinplommonpuré

Gör såhär:

Koka upp havregrynen med smulat paltbröd och 5 dl vatten. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i cirka 3 minuter under omrörning. Tillsätt katrinplommonpurén, rör om och tillsätt vatten efter behov. Det ska bli lite lös konsistens för att när klämmisen svalnar så hårdnar den lite och då kan det vara svårt för barnet att trycka ut gröten ur klämmisen. Låt koka upp igen och stäng av plattan, rör om i gröten och låt stå på eftervärme i några minuter. Tag av kastrullen från plattan, låt svalna lite och mixa sedan gröten till en slät konsistens. Häll upp på klämmisar, låt svalna, ställ sedan in i kylen där det håller sig 4-5 dygn eller frys in.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *