I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 3: pocherad torsk med potatismos, ärtor och äggsås

image

Här kommer ett till barnmatsrecept på torsk. Denna gång pocherad torsk som går väldigt snabbt att göra och är väldans populärt.

Denna rätt kan man servera från 6 månader. Man väljer själv om man vill blanda ihop allt eller servera på sidan om som på bilden. Allt handlar om hur barnet kan hantera bitar och det vet man bäst som föräldrar då barn är olika.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

4 potatisar + vatten
0,5 dl kokvatten
0,5 dl mjölk
1 msk saltfritt smör
Vitpeppar
200 gram torskfilé + vatten
1 dl frysta gröna ärtor
1 ägg
1 dl grädde
2 tsk fryst hackad persilja
2 tsk fryst hackad dill
Vitpeppar
Eventuellt 50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Börja med potatismoset. Skala potatisen och skär i små bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten som täcker precis. Låt koka upp och sedan puttra under lock på svag värme i cirka fem minuter. Häll av kokvattnet till en skål. Mosa potatisen, häll på lite kokvatten och mjölk i taget. Mosa lite mera, det ska bli fluffigt. Blanda ner smör och smaka av med vitpeppar.

Under tiden potatisen kokar, börja med äggsåsen. Koka ägget hårt i cirka 8 minuter. Skala och hacka ägget. Värm lite smör i en kastrull och häll på grädden. Låt koka upp och stäng sedan av värmen. Rör ned det hackade ägget och krydda med hälften av örtkryddorna och smaka av med vitpeppar. Rör om och ställ av kastrullen från plattan.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner torskfilén tillsammans med ärtor. Låt koka upp och puttra utan lock i cirka 3-5 minuter. Fisken är klar när den är helt vit och fast igenom.

Häll av vattnet från koket. Mosa fisken lätt och krydda med resten av örtkryddorna och lite vitpeppar.

Servera en lagom portion direkt med fisk, mos, ärtor och äggsås.

Det går även bra att blanda ihop alltsammans, tillsätt då 50 gram saltfritt smör. Frys in  resten portionsvis. Denna maträtt håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *