I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 3: smakrik nötgryta med ris

image

Denna maträtt tillagade jag igår kväll och idag fick både Alyssa och hennes kusin detta – gillades skarpt av båda!

Den här rätten passar barn från ungefär 8 månaders ålder.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

3 dl kokt ris
ca 4 dl vatten
200 gram nötkött
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
0,25 dl rött matlagningsvin
0,5-1 dl kokvatten
1 krm vitpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Skölj och koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i nötkött i 1 cm x 1 cm stora kuber tillsammans med skalade och 0,5 cm tjocka morotsslantar och hackad gul lök. Lägg i lagerbladet. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 15 minuter.

Häll av kokvattnet i en skål. Mixa det kokta i en mixer tillsammans med tomatpuré, matlagningsvin, kokvatten och vitpeppar till en konsistens med bitar i. Tillsätt kokvatten efter önskan för konsistens. Blanda ned smör och kokt ris. Blanda om ordentligt.

Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Det klarar sig i kylen i minst 2-3 dagar.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *