I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Projekt: banta

Ja, ni läste rätt. Jag ska banta. Jag ska banta ner mig 4-6 kilo. Faktiskt. Aldrig någonsin bantat, men någon gång ska väl bli den första. Detta för att som det ser ut nu, kommer jag att få betala för min operation. Och då ska jag banne mig ha ett snyggt ärr om jag ska pynta 100 000 riksdaler. Det kan ni ge er fan på. Jag väger väl typ 58 kilo idag (har inte vägt mig på ett bra tag) och har så kallade kärlekshandtag. Så det skulle vara bra om jag låg runt 52, max 54 kilo. Det är så jag alltid har vägt och det är inte underviktigt heller.

Sååå… Jag har faktiskt kontaktat en sjukgymnast redan idag. Jag ska gå hos en som inriktar sig på mammakroppen, då det är viktigt att jag tränar rätt. Jag ska förstärka bukväggen och försöka få tillbaka bålmusklerna. För när jag har opererats, och då har stärkt bukvägg om än delade magmuskler, så blir återhämtningen lättare att hantera än om jag skulle ha helt förslappat som det är just nu. För just nu spelar det ingen roll om jag inte har ätit. Jag ser gravid ut ändå, även på tom mage. Hela magen är som en ballong. Det har alltså blivit värre sen efter senaste förlossningen. Jag ser ut som ett biafra-barn. Inte illa ment utan för att ni ska förstå hur jag menar. Som ni ser, jag blottar mig själv rätt duktigt här och det är väl inte det lättaste att göra direkt. Men det är så verkligheten är för min del, tyvärr. Den suger stenhårt.

Men, men. Jag har gråtit mitt för idag, nu ska jag blicka framåt och ta tag i min kropp. Jag har rätt att må bra jag också. För som det är just nu, så mår jag inget vidare faktiskt. Jag har såna smärtor att jag är berättigad sjukskrivning om jag bara knäpper med fingrarna. Jag kämpar på så gott jag kan, men det är tufft. Det är inte alls kul. Jag har ju barn också och en familj att ta hand om. Och jag tar ju barnen före mig själv. Och tyvärr har jag då missat att träna exempelvis. Men jag ska ta tag i det. Jag blir kallad till sjukgymnasten inom två veckor, förhoppningsvis. Och så ska jag köpa kort på simhallen och försöka komma iväg 1-2 gånger per vecka i alla fall. Tänkte varva både simning och vattengympa, så det ska jag kolla upp vilka dagar som passar mig, då även Simo måste få chans att träna han också.

Det är mycket tack vare Simo, att jag mår så pass bra som jag gör. Jag är ju inte nere precis, även om jag liksom ni har mina dagar såklart. Något annat vore ju inte normalt. Simo hjälper mig mycket här hemma med både barn och städning – precis som det ska vara i ett jämställt förhållande :-)

Vem vet, ni kanske får er några före- och efterbilder när allt är klart. Då kommer ni att få se hur en kropp kan förändras av graviditeter och få sanningen i vitögat.

9 reaktioner på ”Projekt: banta

 1. Är det en restrektion att gå ner 4 kg för op? Låter inte rätt..och tror det gör varken eller. Situps?? Knasråd. Situps o plankan är ej bra om man har delade magmuskler. En nyförlöst ska inte heller göra situps. På mig fettsög de kärlekshandtagen för att få snyggare ärr. Och hade jag vägt 7 kg mindre hade de ej gjort op pga för lite fettvävnad. Men faen vad tråkigt. Be om second opinion. Jag gav mig inte och fick tillslut operation. Och de låter inte speciellt duktiga på Södertälje. Och ha de gett dig råd att tappa 4 kg till så byt sjukhus. För lite fett är risken att resultatet inte blir bra. Och spricka upp igen..tja. Om du gör situps ja. Jag kör aldrig situps nu. Går att träna på andra sätt. Och slarvar inte med gördeln första året. Sedan sätts ett nät som håller ihop och skyddar läkning. Och ja komplikationer kan uppstå. Mitt bråck försvann. Ingen svullen mage där tarmar trycktes emellan delningen. Aldrig ont i rygg, bål. Kämpa på för faen. Bestäm dig..jag gjorde det. Och bara tänkte jag ska ha operationen. Skaffade läkarutlåtande från gastro, kiropraktor, husläkare, sjukgymnast, smärtklinik. Allt orsakat av magmuskeldelningen.

  1. Ja han var rent av dum i huvudet. Blev riktigt jävla förvånad.

   Restriktion på just 4 kilo är det inte utan det är jag själv som vet när kärlekshantagen försvinner och jag har en bra vikt för min längd och så. Så istället för att fettsuga så vill jag göra det själv. Har bestämt mig för en ”diet” och sätt jag ska ner på. Har ju gått upp EFTER förlossningen haha. Men handtagen har suttit där ett tag. Skulle ju kunna operera nu men sen om jag går ner i vikt så kommer ärret ändras och kan bli ojämnt. Så åt det hållet jag tänker

   Plankan hörde jag tvärtom om men får kika på det.

   Han sa så skumma saker enbart för att göra mig rädd. Blev tyvärr remitterad till Södertälje från min vårdcentral.

   Nej han sa att jag väger bra genom att titta på mig. Jag väger ju 58 nu å har en bra hållning när jag väger 52-54. Är 160-161 lång.

   Får se hur jag gör. Jag går nog privat. Allt är ju puts väck nu pga den där stollen. Är så trött på att jämnt behöva kämpa.

   Jo juste vet du vad han sa mer? Jag sa att jag hade ont av diastaci. Men det sa han att det var omöjligt utan måste vara något organ som ställer till det.

   Hans fru hade tydligen mer häng än vad jag hade å han vägrar operera henne…alltså han sa så skumma saker.

   1. Ja läs på om plankan..och ta beslut. Jag gör den inte då den belastar. Men du…det här med kärlekshandtagen. För mig var det till fördel. Och till mig sa dem att finns det inget att suga där så kunde det bli svårare att få estetiskt snyggt.
    OM du skulle rasa upp på en kraftig övervikt tror jag resultatet kan bli sämre. Men inga -+4. Åhh..jag hade en sådan bra kirurg som förklarade och blev så bra. Fettsugning är oundvikligt om estetiska resultatet ska bli bra. Nä Emma-Lou du har träffat en dr dängroth. Kör vidare. Be att få remiss någon annanstans. På mig fettsög de även lite på ryggen för att få tillräckligt med hud så de kunde sätta ärret i bikinilinjen. 1.66 cm och 67 kg. Och han sa att jag inte bör gå ner mer så det skulle finnas fett att suga så resultatet skulle bli jämt. Och mina magmuskler sitter fortfarande ihop☺ Kom igen nu…rond två. Jag hejjar på.

    1. Haha nja jag lär ju inte bli överviktig 😉

     Ja han var bra knepig den där doktorn. Han sa så skumma saker! Och skröt om sina 38 år i branschen å så säger han åt mig att sit-ups is the shit för delade magmuskler… ville nästan dunka skallen i väggen när han sa det, jag sa emot å han propsade på att så var det minsann! Urk.

     Jag får kolla med vårdcentralen igen å höra om man kan gå via Karolinska i Solna.

     Hur lång tid tog din operation?

     Ja jag vet ju flera som har gjort denna typ av operation å så kommer han å säger att det släpper å tveksamt att det håller ihop? Du hör ju hur galet det låter. Visst kan komplikationer uppstå, varje ingrepp innebär ju en risk. Han sa att det var en ren fara bland annat…

     Mmm ja jag får se det där med fettsugning. Kanske man ska överväga det ändå. Har dock inget fett i svanken utan är alldeles benig haha.

 2. Åhhh vad trist att du får betala själv, förstår att du är besviken!
  Jag la på mig en hel del under förra sommaren och i jul och nyår och bestämde mig den 11/1 att jag skulle banta bort dessa kilon och på 6½ vecka har jag nu gått ner 5 kg och har ca: 6-7 kg kvar. Jag har dragit ner på kolhydraterna rejält och helt slutat med smörgåsar. Min mage känns mindre uppsvälld och jag mår mycket bättre och känner mig mycket piggare och orkar mer:) Så mitt tips är att dra ner på kolhydraterna rejält iaf det vita mjölet. Jag äter mycket mer grönsaker och frukt och endast sötsaker på helgen ALDRIG under veckorna. Sen äter jag frukost, lunch, middag och 2 mellanmål. Stort lycka till nu! Kram på dig!

  1. Tack vännen :) Jag har släppt det nu men blev mest ledsen för att man söker hjälp för uppenbara problem men får inte hjälp alls.

   Vilka bra tips du kommer med. Det är ungefär så jag har tänkt. Måste ju äta 3 gånger mer kolhydrater för att bibehålla vikten så det är bara minska på dem så kommer jag rasa. Sen måste jag bygga muskler! Och jag måste börja djupt inifrån så jag har satt upp ett litet träningstänk hur jag ska göra.

   Många bra tips, tack så mycket :)

 3. Jag håller med andra kommentarer, be om en second opinion. Detta begränsar ju ditt liv, om du skulle behöva gå sjukskriven så kostar det samhället betydligt mycket mer pengar än en operation..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *