I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 3: citronkyckling med bulgur och timjan

DSC_9754

Busenkel kycklingrätt att tillaga som tar ungefär 20 minuter att få klar. Tänk på att bulgur är mycket mättande, så fyll därför burkarna något mindre än vanligt.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2,5 dl kokt bulgur
200 gram kycklingfilé
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 liten gul paprika
1 broccolistam
ca 80 gram squash (ca 5 cm)
0,5-1 dl kokvatten
0,5 citron
1 krm torkad timjan
0,5 krm vitpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka upp bulgur enligt förpackningens anvisningar och uteslut saltet.

Tärna kycklingfilén smått. Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta. Skala moroten och grovriv den. Kärna ur och tärna paprikan smått. Ansa broccolistammen och tärna i små små bitar. Tärna squashen i mindre bitar.

Koka upp vatten i en kastrull och låt koka upp. Häll på kyckling, lök, morot, paprika och squash. Vattnet ska täcka precis så häll av om det blivit överskott. Låt puttra under lock på svag värme i cirka 10 minuter.

Häll av det mesta av kokvattnet, men spara ungefär 0,5 dl till att börja med. Mixa det kokta lite lätt i omgångar och rör om. Det ska inte bli puré utan vara bitar men mixas så att det blandas ihop bättre. Häll över allt till en kastrull och blanda ned den kokta bulgurn. Häll eventuellt på lite mer kokvatten om det blir för torr konsistens. Det ska vara lite kladdig konsistens. Pressa i citronsaften och se upp kärnorna samt krydda med timjan och vitpeppar. Blanda ned smöret.

Servera en portion direkt och ställ in resten i kylen eller frys in portionsvis. Det håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *