I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 3: laxpasta med kokosmjölk, lök, grönsaker och örtkryddor

DSC_9706

Lättlagad och nyttig måltid till våra små liv. Alyssa fick detta till middag ikväll och tyckte mycket om det.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

3 dl kokt pasta
250 gram lax
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gram broccoli
1 morot
0,5 dl kokvatten
1,5 dl kokosmjölk
1 tsk fryst hackad dill
1 tsk fryst hackad persilja
1 krm vitpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka upp pastan enligt förpackningens anvisningar och uteslut saltet.

Tärna under tiden laxen i 1,5 x 1,5 cm stora kuber, hacka löken, skala och skiva vitlöksklyftan tunt, skär broccolin i mindre buketter, skala och grovriv moroten. Häll i de skurna ingredienserna i det kokande vattnet. Vattnet ska täcka precis så häll bort eventuellt överskott. Låt puttra under lock på medelvärme i cirka 10 minuter.

Häll av allt kokvatten till en skål, men spara ungefär 0,5 dl och häll över tillsammans med allt kokat till en mixer. Blanda ned kokt pasta, kokosmjölk, kryddor och smör. Blanda om och mixa lätt. Blanda om med en sked igen och mixa ännu en gång. Blanda igen om det behövs och mixa eventuellt en gång till.

Servera en portion direkt och ställ in resten portionvis i kylen eller frysen. Maten håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar´t!

DSC_9707

2 reaktioner på ”Barnmatsrecept steg 3: laxpasta med kokosmjölk, lök, grönsaker och örtkryddor

  1. Tack för superbra recept! Jag har provat flera stycken till min 7 månaders och nu vill jag testa detta recept med lax. Jag har allt utom kokosmjölk hemma. Tror du att vanlig mjölk fungerar lika bra eller är det bättre med matlagningsgrädde?

    1. Hej! Barn som är under ett år ska inte ges några större mängder mjölk, fil eller yoghurt. Så jag skulle avvakta med det. Köp hem kokosmjölk och prova med det istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *