I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 3: gräddig lax med ris, grönsaker och örtkryddor

DSC_9704

Enkel maträtt till den lilla, supergott och nyttigt!

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl kokt ris
250 gram lax
1 dm från en purjolök
1 vitlöksklyfta
100 gram broccolibuketter
1 morot
0,5-1 dl kokvatten
1 dl grädde
1 tsk fryst hackad dill
1 tsk fryst hackad persilja
1 krm vitpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka riset enligt förpackningens anvisningar och uteslut salt.

Koka upp vatten i en kastrull. Tärna under tiden laxen i 1,5 x 1,5 cm stora kuber, hacka purjolöken, skala och skiva vitlöksklyftan tunt, skär broccolin i mindre buketter, skala och grovriv moroten. Häll i de skurna ingredienserna i det kokande vattnet. Vattnet ska täcka precis så häll bort eventuellt överskott. Låt puttra under lock på medelvärme i cirka 10 minuter.

Häll av allt kokvatten till en skål, men spara ungefär 0,5 dl och häll över tillsammans med allt kokat till en mixer. Blanda ned grädden, kryddor och smör. Blanda om och mixa lätt. Blanda om med en sked igen och mixa ännu en gång. Blanda igen om det behövs och mixa eventuellt en gång till. Blanda ner riset.

Servera en portion direkt och ställ in resten portionvis i kylen eller frysen. Maten håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar´t!

DSC_9701

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *