I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Nyttigt mellanmål till barn som vuxen

DSC_9577

Det här matiga och mättande mellanmålet fick Alyssa häromdagen. Hon orkade faktiskt inte äta hela portionen då det var så mättande, så det är ju ett bra tecken! Hur som haver, är detta ett mellanmål på en banan och en avokado. Ett mycket enkelt och smidigt mellanmål med andra ord. Det är bara att tärna mogen banan och avokado, det går bra att mosa helt till puré om barnet inte kan ta bitar. För att det inte ska bli brunt (inte för att det blir dåligt egentligen, utan känns mer ofräscht), kan man pressa i lite citron- eller limesaft. Observera dock att inte skära bananen i slantar, då barnet kan sätta slanten i halsen.

Banan sägs vara bra mot högt blodtryck då den innehåller kalium och magnesium. Banan är i alla fall rikt på vitamin B6.  Avokado är ju bra fett som innehåller vitaminerna E och K, beta-karoten och Folat med flera.

Det här mellanmålet med dess bitar passar från cirka 8 månaders ålder. Det går även bra att mixa och då ge från 6 månader.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *