I fredags arbetade jag i vanlig ordning, men hade förberett så att familjen där hemma skulle få mat i magen. Den här fredagen blev det tacos till middag – svenskarnas favorit på fredagar tydligen 😉 Men det blev inte vilken tacos som helst, utan det är faktiskt tillagat på quornfärs. Grabbarna, i synnerhet Zacharias, var väldigt skeptisk till hela quorn-grejen efter att jag berättade om det häromdagen – gissa vem som åt mest? 😉 Simo och pojkarna tyckte mycket om denna fredagsmat.
Ur ett hälsoaspekt har quorn färre kalorier, lägre fetthalt och mindre kolesterol, vilket jag tycker är ett bra alternativ, även fast man kan laga hälsosamma maträtter med kött också såklart.
Om man nu är ute efter det mer köttiga, så behövs det faktiskt inte med quorn – så länge man kryddar det rätt. Här har jag kryddat med ”taco-krydda” – och inte den köpta varianten utan egen kryddning som ni kan få recept på i dagarna.
Jag tycker att man ska fräsa quorn innan man slänger i den i gryta eller liknande. Det blir bättre smak då. Konsistensen blir inte densamma när man struntar i att bryna. I alla fall inte färsen.
Spännande att prova sig fram på nya vägar, quorn är verkligen intressant! 😀