I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Synd med alla fördomar

image

Det är så tråkigt med fördomar. Som det här att Joshua är pojke och gillar så kallade tjej-program och blir retad för det. Man blir så matt. Nu sitter han som klistrad framför teven och tittar på de där nallarna, dom Alyssa har lyckats slå igång på Youtube.

Varför kan inte han få kolla på det han vill utan att bli hånad. Menar, om en tjej kollar på stereotypiska kill-program så är hon cool med skinn på näsan. Men en kille som kollar på mer tjejiga program klassas som en mes.

Tänk på vad du säger till din nästa och framförallt barnen. Det är bara ett tv-program. Det är bara färger.

Suck…

2 thoughts on “Synd med alla fördomar

  1. Det är verkligen jättehemskt att det är på det sättet. Min äldsta son älskade glitter när han var mindre. Han ville ha en glittrig tröja, fanns ju ej på pojkavdelningen. Så jag köpte en mimmi mouse tröja, en blå med en glittrig rosett. Den hade han en dag på dagis sen ville han aldrig mer ha den :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *