Här kommer ett till barnmatsrecept på torsk. Denna gång pocherad torsk som går väldigt snabbt att göra och är väldans populärt.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
4 potatisar + vatten
0,5 dl kokvatten
0,5 dl mjölk
1 msk saltfritt smör
Vitpeppar
200 gram torskfilé + vatten
1 dm av det gröna från en purjolök
1 dl gröna ärtor
1 stor morot
0,5-1 dl grädde
1 tsk fryst hackad persilja
1 tsk fryst hackad dill
Vitpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär :
Börja med potatismoset. Skala potatisen och skär i små bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten som täcker precis. Låt koka upp och sedan puttra under lock på svag värme i cirka fem minuter. Häll av kokvattnet till en skål. Mosa potatisen, häll på lite kokvatten och mjölk i taget. Mosa lite mera, det ska bli fluffigt. Blanda ner smör och smaka av med vitpeppar.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner torskfilén tillsammans med strimlad purjolök, ärtor och moroten (skalad och) skuren i småsmå tärningar eller grovriven. Låt koka upp och puttra utan lock i cirka 3-5 minuter. Fisken är klar när den är helt vit och fast igenom.
Häll av vattnet från koket till en skål. Mosa fisken lätt och blanda tillsammans med mos, grädde, örtkryddor och smör. Smaka av med vitpeppar. Häll eventuellt på lite mer kokvatten om det behövs eller mer grädde om konsistensen är för kompakt.
Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis. Håller cirka 3 dygn i kylen.
Hoppas barnet gillar’t!