I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept steg 3: pocherad torsk i gräddig sås med purjolök, ärtor, morötter och örtkryddor

image

Här kommer ett till barnmatsrecept på torsk. Denna gång pocherad torsk som går väldigt snabbt att göra och är väldans populärt.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

4 potatisar + vatten
0,5 dl kokvatten
0,5 dl mjölk
1 msk saltfritt smör
Vitpeppar
200 gram torskfilé + vatten
1 dm av  det  gröna från en purjolök
1 dl gröna ärtor
1 stor morot
0,5-1 dl grädde
1 tsk fryst hackad persilja
1 tsk fryst hackad dill
Vitpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär :

Börja med potatismoset. Skala potatisen och skär i små bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten som täcker precis. Låt koka upp och sedan puttra under lock på svag värme i cirka fem minuter. Häll av kokvattnet till en skål. Mosa potatisen, häll på lite kokvatten och mjölk i taget. Mosa lite mera, det ska bli fluffigt. Blanda ner smör och smaka av med vitpeppar.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner torskfilén tillsammans med strimlad purjolök, ärtor och moroten (skalad och) skuren i småsmå tärningar eller grovriven. Låt koka upp och puttra utan lock i cirka 3-5 minuter. Fisken är klar när den är helt vit och fast igenom.

Häll av vattnet från koket till en skål. Mosa fisken lätt och blanda tillsammans med mos, grädde, örtkryddor och smör. Smaka av med vitpeppar. Häll eventuellt på lite mer kokvatten om det behövs eller mer grädde om konsistensen är för kompakt.

Servera en portion direkt och frys in  resten portionsvis. Håller cirka 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons