I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept, steg 3: gräddig pastarätt med lök, broccoli, gul paprika, morot och färska örtkryddor

image

Denna rätt gjorde jag ikväll och det önskades recept på denna, så här kommer det. Alyssa hade redan fått sig middag men ville väldigt gärna smaka utav detta och gav mig tummen upp. Så detta kommer hon att få till lunch redan imorgon! Jag lägger detta recept under barnmatsrecept steg 3 då denna passar från cirka 7-8 månader, men det går bra att äta även som äldre. Och det innehåller inget salt.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

4 dl pasta
50 gram saltfritt smör
300 gram bog av nöt
1 gul lök
1 stor morot
1 gul paprika
200 gram broccolibuketter
Vatten så att det täcker
1 dl kokspad
1 dl grädde
0,5 dl färska basilikablad
0,5 dl färska persiljablad
1 krm svartpeppar

Gör såhär:

Koka upp vatten och lägg i pastan. Låt koka enligt förpackningens anvisningar. Blanda i smöret och klipp pastan i mindre bitar ifall det behövs – så pass stora bitar så att barnet inte kan sätta i halsen.

Skär köttet i små tärningar, som barnet ej kan sätta i halsen. Skala löken och hacka den. Kärna ur paprikan och tärna smått. Skär av buketterna och skär i små bitar. Lägg detta i en kastrull och täck precis med vatten. Låt koka upp och sedan puttra under lock på svag värme i cirka 10 minuter. Rör om lite då och då.

Häll av kokvattnet till en skål, använd en sil om det behövs. Häll över maten till en mixer och tillsätt 1 dl av kokvattnet och grädden samt peppar och hackade örtkryddor. Tillsätt även den klippta pastan och blanda om. Mixa lite lätt så att det ”geggar ihop sig”. Blanda om med en sked och mixa lite till vid behov. Tillsätt även ytterligare kokvatten vid behov för önskad konsistens. Tanken är att det ska bli en gräddig konsistens, men det går bra att göra den lite lösare om man vill det. Det går även bra att tillsätta lite mer grädde istället för kokvatten, men det bästa är kokvatten (tycker jag) då det finns näring från koket däri.

Häll upp på burkar, frys in de flesta och ställ 1-2 burkar i kylen. Denna maträtt håller ungefär 4 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

2 reaktioner på ”Barnmatsrecept, steg 3: gräddig pastarätt med lök, broccoli, gul paprika, morot och färska örtkryddor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons