I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 4: vegetarisk gryta med purjolök, broccoli, tomat, morot, kålrot och örtkryddor

wpid-wp-1453287447069.jpg

Mycket enkel gryta som lätt går att göra ett riktigt storkok på – bara att frysa in så fort det har kallnat!

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

5 potatisar
1 stor morot
100 gram kålrot
100 gram broccoli (stammen)
1 dm från det gröna av en purjolök
400 gram tomatkross
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
1 näve färska basilika- och persiljablad
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Skala potatis, morot, kålrot och broccolistam. Skölj av och tärna allt smått och lägg i en kastrull. Hacka purjolöken och lägg i kastrullen. Häll på tomatkross, vatten och tomatpuré. Låt koka upp och sedan puttra på låg värme under lock i ungefär 15 minuter.

Blanda i smör och hackade färska kryddor. Mixa lite lätt bara så att det blir mer kompakt.

Servera en portion direkt och frys in resten i portionsburkar. Håller cirka 4 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

5 reaktioner på ”Barnmatsrecept steg 4: vegetarisk gryta med purjolök, broccoli, tomat, morot, kålrot och örtkryddor

  1. Ska det inte vara mer vätska? Lät det sjuda i över 30 min och de små små små bitarna var fortfarande hårda och dessutom så brände de fast.. Allt smakade bränt tyvärr. Var bara att slänga..

      1. Jag ska kolla på receptet senare när jag ska sätta mig vid datorn. Kommer inte åt vilket inlägg det är via appen på telefonen (får inte upp länken eller hela namnet liksom).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *