I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Angående operationen…suck.

23 november var jag hos en läkare på Södertälje sjukhus. Detta inför en eventuell operation. Man sa då att det är behövligt och att det är en omfattande operation. Jag kommer med andra ord bli helt uppsprättad. Mysigt värre. Och då för att sy ihop mina magmuskler, men också för att ta bort överskottshud – då jag har en del sådant. Jag skulle bli uppringd efter en vecka, eller rättare sagt 8 dagar. Det där samtalet kom aldrig. Så nu i veckan hörde jag mig av till sjukhuset och frågade varför man inte hade kontaktat mig? Jag skulle nämligen få veta om operationen blir av eller inte. Det är ett helt team som ska bestämma tillsammans nämligen. Då hette det att just den läkaren hade haft semester, men jag sa bara att jag skulle ha blivit kontaktad efter en vecka och att det nu är januari… Det är ett tag sedan, med andra ord.

I fredags kom en kallelse från sjukhuset. Jag ska fylla i samma uppgifter igen? Och träffa en annan läkare. Denna gång för ”bukplastik”. Alltså, jag fattar inte. Har jag fått igenom att man kommer sy ihop mina magmuskler men inte är överens om att skära bort huden? Mycket märkligt. Nåväl. Det är väl såhär det är. Får jag det genom landstinget så kostar det mig inte mer än att jag betalar för själva sjukhusvistelsen. Och därigenom handlar det ju om staten och statens pengar. Inte så populärt. Nästan så jag tänker kontakta en privat klinik för att fixa det snabbare. Och det är precis så de tänker att man ska göra.

Ursäkta att jag låter lite bitter, men jag har fan ett ordentligt bråck och utplånad bål som ger mig ryggsmärtor. Då får man lov att vara lite bitter, känner jag. Här söker man hjälp via sjukvården och det ska ta sådan tid.

Här har ni ett humm hur jag har det och det är framtida ärret att se fram emot. Får nämligen in en näve mellan magmusklerna. Och överskottshuden ska vi inte tala om…

Bilden kommer från denna tjej, hon har lagt upp ett klipp på före och efter operationen, kolla gärna! Hon ger mig lite hopp, så positiv som hon är. <3

4 reaktioner på ”Angående operationen…suck.

  1. Men vänta lite nu…ditt ärr kommer INTE se ut så där om de gör som man brukar. Jag har ju gjort samma sak, sytt ihop magmuskler samt tagit bort överskott av hud och vi pratar bininilinje nu – inget vertikalt ärr 😀 Visserligen på Akademikliniken för 80 lax men operationen borde ju inte vara annorlunda genom Landstinget <3

  2. hej. jag står inför samma problematik idag. det var så jag hittade din text. Hur gick det för dig? Blev det någon operation? Hur mår du idag? hur ser ärret ut?

    Jag var beredd på ett snitt vid bikinilinjen men fick till mig att jag enbart kan få ett lodrätt ärr över hela magen pga att dem inte har någon plastikkirurg på plats.

    hade varit så tacksam för att höra mer från dig innan jag bestämmer mig till 100%.

    mvh klara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *