I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept steg 4: ugnsbakad gräddig torsk med purjo, morot, ärtor, citron, dill och persilja

image

Mycket tacksamt lättlagad maträtt och snällt mot magen! Och så är det väldigt gott på det!

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

1 dm av det gröna från en purjolök
400 gram färsk torsk
Saft från 0,5 citron
1 tsk fryst finhackad dill eller 1 msk grovhackad färsk
1 tsk fryst finhackad persilja eller 1 msk färsk grovhackad
0,5 krm citronpeppar
1 stor morot
2 dl ärtor (går bra med fryst)
2,5 dl grädde

Basmat: 250 gram potatis + 2,5 dl kokt couscous/ris

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader. Strimla purjolöken och bred ut i formen. Skär fisken i avlånga delar och lägg på löken. Pressa över hälften av citronsaften. Strö över hackad dill och persilja. Krydda lätt med citronpeppar.

Skala och tärna moroten smått. Fördela runt om fisken tillsammans med ärtorna. Häll på grädden.

Ställ formen i mitten av ugnen och låt stå i cirka 10-15 minuter. Fisken är klar när den är helt vit och fast igenom.

Koka under tiden upp potatis och couscous/ris i separata kastruller. Skala potatisen och skär i mindre kuber så kokar det snabbare. Känn efter med en sticka ungefär var femte minut,  potatisen är färdig när den är helt mjuk. Låt couscous tillagas enligt förpackningens anvisningar.

Häll av det mesta av vattnet från potatiskoket, mosa potatisen och blanda ut hälften av innehållet i ugnsformen med det. Blanda om ordenligt och ha i lite citronsaft och citronpeppar. Blanda om och häll upp på burkar.

Blanda resten av torsken i formen med couscous/ris. Krydda på lite extra med citronpeppar och citronsaft om det behövs. Blanda om och häll upp på burkar.

Rätterna tåls bra att frysas in. Hållbarhet i kyl är ungefär 3 dygn.

Hoppas barnet gillar’t!

4 reaktioner på ”Barnmatsrecept steg 4: ugnsbakad gräddig torsk med purjo, morot, ärtor, citron, dill och persilja

  1. Om man skulle ha enbart potatis till, hur många tror du man behöver koka? (Så det blir rätt balanserat tänkte jag)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *