I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hemmagjord apelsinmarmelad

DSC_9084

Här kommer ett mycket enkelt recept på apelsinmarmelad!

Ingredienser:

1 kg apelsiner
8 dl vatten
12 dl socker

Gör såhär:

Borsta rent frukten med en grönsaksborste under ljummet rinnande vatten. Finriv allt skal på en skärbräda. Skala sedan all frukt och ta bort det vita från frukten. Skär därefter fruktköttet  i små små bitar.

Koka upp frukten med vattnet och låt sedan puttra under lock i 45 minuter. Ta grytan av värmen och rör försiktigt ned sockret. Låt koka kraftigt utan lock i ungefär 10-15 minuter. Ha koll så att det inte kokar övet.

Gör marmeladprovet; lägg lite marmelad på ett kallt fat. Dra en ränna i marmeladen med en sked. Om den inte flyter ihop är marmeladen färdig. Om inte så låt marmeladen koka några minuter till.

Tag kastrullen från värmen. Skumma marmeladen ordentligt. Häll upp marmeladen på rena varma burkar med tättslutande lock.

Det tar några timmar för marmeladen att stelna. När den kallnat kan du ställa in den i kylen eller förvara i ett svalt skafferi. Hållbarheten är oftast flera månader då sockret konserverar.

Servera denna goda marmelad på en macka, till plättarna, eller någon god ost.

Låt det väl smaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *