I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept: nyttig fläskytterfilégryta till barnet

image

Här kommer ett enkelt recept på en näringsrik gryta som du kan ge ditt barn från ungefär 10 månader. Alyssa tyckte den här var jättegod.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

200 gram fläskytterfilé, små kuber
1 liten gul lök
3 potatisar
1 morot
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
0,5-1 dl kokvatten
1 msk tomatpuré
1 dl färska örtkryddor; basilika och persilja
0,5 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Skär alla ingredienser smått som barnet ej kan sätta i halsen. Låt koka upp i osaltat vatten som täcker maten precis och sedan puttra under lock på svag värme i ungefär 10 minuter. Köttet ska vara ljust och fast när det är klart.

Häll av kokvattnet i en skål och börja med 0,5 dl. Blanda om mer tomatpuré , peppar och hackade örtkryddor. Tillsätt eventuellt ytterligare kokvatten ifall det blir för torrt. Rör om ordentligt tillsammans med smöret.

Servera en portion direkt och frys in resten i portionsburkar. Denna maträtt klarar sig 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *