Här kommer ett enkelt recept på en näringsrik gryta som du kan ge ditt barn från ungefär 10 månader. Alyssa tyckte den här var jättegod.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
200 gram fläskytterfilé, små kuber
1 liten gul lök
3 potatisar
1 morot
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
0,5-1 dl kokvatten
1 msk tomatpuré
1 dl färska örtkryddor; basilika och persilja
0,5 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Skär alla ingredienser smått som barnet ej kan sätta i halsen. Låt koka upp i osaltat vatten som täcker maten precis och sedan puttra under lock på svag värme i ungefär 10 minuter. Köttet ska vara ljust och fast när det är klart.
Häll av kokvattnet i en skål och börja med 0,5 dl. Blanda om mer tomatpuré , peppar och hackade örtkryddor. Tillsätt eventuellt ytterligare kokvatten ifall det blir för torrt. Rör om ordentligt tillsammans med smöret.
Servera en portion direkt och frys in resten i portionsburkar. Denna maträtt klarar sig 3 dygn i kylen.
Hoppas barnet gillar’t!