I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 12 år, Joshua, 8 år och Alyssa, 3 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: ugnsbakad torsk i gräddig sås med dill och persilja

DSC_9399

Här kommer ett av mina absoluta bästa fiskrätter jag någonsin lagat! Barnen slukade maten som om de vore hungriga vargar och tog ytterligare en portion! Då är det redigt bra betyg, kan jag lova :-)

Ingredienser till 4 portioner:

1 liten purjolök
400 gram torsk
3 msk citronsaft
1 tsk hackad persilja
1 tsk hackad dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5 dl grädde
2 dl lagrad ost
250 gram gröna ärtor och morötter (frýsta)

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader. Strimla allt det gröna från purjolöken och lägg i en ugnsform. Skär torsken i längder och fördela ut i formen över lökhacket. Pressa citronsaft över fisken. Krydda alltsammans med salt, peppar och örtkryddor. Häll på grädden. Strö över ostriv. Häll på ärtor och morötter. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå 20-25 minuter. Koka under tiden upp ris eller varför inte kokt potatis  alternativt potatismos. Fisken är klar när osten fått fin färg och fisken är helt vit och fast. Servera direkt.

Smaklig måltid!

DSC_9393 DSC_9394 DSC_9395 DSC_9399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons