Här kommer ett av mina absoluta bästa fiskrätter jag någonsin lagat! Barnen slukade maten som om de vore hungriga vargar och tog ytterligare en portion! Då är det redigt bra betyg, kan jag lova 🙂
Ingredienser till 4 portioner:
1 liten purjolök
400 gram torsk
3 msk citronsaft
1 tsk hackad persilja
1 tsk hackad dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5 dl grädde
2 dl lagrad ost
250 gram gröna ärtor och morötter (frýsta)
Gör såhär:
Ställ ugnen på 200 grader. Strimla allt det gröna från purjolöken och lägg i en ugnsform. Skär torsken i längder och fördela ut i formen över lökhacket. Pressa citronsaft över fisken. Krydda alltsammans med salt, peppar och örtkryddor. Häll på grädden. Strö över ostriv. Häll på ärtor och morötter. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå 20-25 minuter. Koka under tiden upp ris eller varför inte kokt potatis alternativt potatismos. Fisken är klar när osten fått fin färg och fisken är helt vit och fast. Servera direkt.
Smaklig måltid!