I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 4: gräddig kyckling med grönsaker, rotsaker och bulgur

DSC_9391

Här har vi en mycket mättande måltid tack vare bulgur.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl kokt bulgur
200 gram kycklingfilé
1 liten gul lök
1 liten morot
0,5 gul paprika
50 gram kålrot
1 dl grädde
1 dl grovhackad basilika
0,5 krm vitpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Skär köttet i så stora tärningar som barnet kan äta av utan att sätta i halsen. Skala och hacka moroten. Skala och tärna moroten smått. Kärna ur och skär paprikan i mindre tärningar. Skala kålroten och skär i små tärningar.

Koka upp vatten i en kastrull och låt de skurna ingredienserna puttra under lock i 5-10 minuter. Rotsakerna ska vara mjuka och köttet genomstekt, så är det färdigt.

Häll av kokvattnet i en skål och maten i en större tallrik eller bunke, mosa ihop till en röra tillsammans med 0,5 dl av kokvatten och grädden. Klipp eventuellt pastan till mindre bitar. Det går även bra att mixa lite lätt, men inte för mycket. Mixa då lite i taget, rör om, mixa lite till, rör om. Krydda och blanda ned tomatpuré och smör. Tillsätt eventuellt lite mer kokvatten för en något lösare konsistens så att maten inte blir för torr.

Servera en portion direkt och häll upp resten på burkar och frys in. Håller 3 dygn i kylen.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *