Det här receptet passar faktiskt redan från när barnet äter gröt och kan äta ur klämpåse! Jag skulle inte rekommendera att frysa, det går snabbare att göra direkt än ta fram på tining. Kan även bli lite klibbigt vid upptining. Håller flera dagar i kylen däremot! Det går även bra att byta ut vattnet mot mjölkersättning.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser till två påsar:
1 dl havregrynsgröt
1 paltbröd
2,5-3 dl vatten
3 msk katrinplommonpuré
Gör såhär:
Koka upp vatten och havregrynsgröt i en kastrull, smula ned paltbrödet i så små smulor du kan, gärna mixat. Låt puttra i cirka 3 minuter under omrörning. Tag kastrullen från plattan. Tillsätt katrinplommonpuré. Tillsätt eventuellt lite mer vatten och rör om, det ska bli en lösare variant. Låt kallna lite lätt och fyll sedan påsarna.
Hoppas barnet ditt gillar det!