I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Emma-Lous nyårsresumé 2015 (lång, hihi)

År 2015 har varit minst sagt ett mycket händelserikt år på många plan, tyvärr många gånger åt det sämre hållet med två nära dödsfall, hot, rånförsök och skottlossning samt annat som inte var så kul. Vissa undrar hur jag orkar med allt som händer och seriöst så kan jag inte svara på det. Jag är väl van, antar jag. Jag har haft så många motgångar genom livet.

Jag gläds enormt åt matlagning och är en väldigt glad tjej trots allt som skett. Jag har lärt mig något viktigt genom åren och det är att vara ärlig mot sig själv. Sedan behöver man inte berätta allt för allt å alla, utan man kan hålla det för en själv också.

Joshua blev diagnostiserad med två diagnoser och det tog oss hela året i princip att utföra, så nämner det bara lite kort här. ADHD och autism, som jag och Simo också går på kurser för att lära oss mer om ♥

Bloggen har till min fördel vuxit och jag syns allt oftare i media. Blev faktiskt erbjuden att medverka i en dokusåpa under årets gång, men då skulle jag vara borta från familjen i minst 10-13 veckor något sådant.

Den här nyårsresumén kommer jag att sortera månad för månad och då står månaden med stor bokstav, sedan följer en eller allt för många bilder och därefter text.

Hoppas ni gillar det – och god fortsättning på er alla!

JANUARI:

Året började hårt med besked om dödsfall. Det första jag fick veta på morgonen den 1 januari, var att min mamma hade gått bort under natten. Det tog mig mycket hårt och jag är fortfarande mycket ledsen över hennes bortgång. Hon skulle hjälpa mig planera dop, istället fick jag, pappa och mina bröder planera hennes begravning. Jag vill här passa på att tacka de som hjälpte till att baka till min mors begravning. Jag är djupt tacksam för detta.

Zacharias fyllde nio år denna månad och det fick han fira tillsammans med vänner på Heron City där de spelade spel och åt god mat. Sonen uppskattade detta enormt och det var verkligen skönt, för med all sorg mitt i allt så orkade jag inte styra upp en ordentlig fest.

FEBRUARI:

Tiden går vidare och för barnens skull måste man hålla sig uppe. Under februari så provar vi bland annat på olika sporter och barnen går på flera träningar. Jag går även på föräldraträffar tillsammans med Alyssa. På alla hjärtans dag, var jag givetvis uppe hos mamma i minnelunden där jag tände ljus och gav ett hemmagjort kort.

MARS:

Under mars månad åkte jag och Joshua till Tyskland där vi bodde på ett lyxhotell och bara njöt de dagar vi var där. Varvat med shopping så var vi även iväg på några utflykter.

APRIL:

I april följde påsken och med det var vi på landet där vi firade bara vi. Det var mysigt och härligt. Jag fixade även med en pysselhörna här hemma i vardagsrummet. Jag och Alyssa började även att besöka öppna förskolan tillsammans med min svägerska och hennes dotter.

MAJ:

Nämen se på trissor, i maj månad visar det sig att jag och Joshua vinner en resa till Polens Riviera! Det var en bra resa, men det var jobbigt för Joshua att vistas med så många andra barn och vuxna. Det blev lite för mycket för hans huvud där tankarna spann iväg.

JUNI:

I juni fick vi verkligen mycket trevligt gjort. Vi befann oss på landet ofta, jag och Simo firade 9 år som gifta, jag hade fest på Grönan med jobbet, hittade ett buddhisttempel mitt ute i skogen, herrans många utflykter var vi också på och mycket annat. Och så skänkte vi en hel del också! Det här var verkligen en bra månad!

JULI:

Tiden går, men läker inga sår. Inte just nu i alla fall. Det kommer att få ta sin tid och det har jag varit beredd på länge. Jag kom därför på att varje årstid ska jag ta med min far till Finland där han är ifrån. Så att han får träffa sin släkt som han så djupt älskar. Första resan gjordes i juli månad och då hade jag även med min egna familj.

AUGUSTI:

Vi befann oss ofta på landet under sommaren. Här slog vi till genom att både i augusti och juli att plocka över 30 liter blåbär, haha. Ja, det var väldigt mycket blåbär det. Ja juste, i augusti var jag ju även med i tidningen Expressen då jag är så ekonomiskt lagd, det var lite kul faktiskt.

Tyvärr så blev Joshua hotad att bli slagen av en granne, varvid jag självklart polisanmälde detta och tyvärr gick det inte vidare då det blev ”ord mot ord”. Tragisk sate till gubbe det där, att inte stå för sin handling. Dock resulterade det i att vi blev lämnade mer i fred, vilket är ganska skönt. Så det får vi hoppas fortgår.

Joshua blev 6 år gammal och det firade vi bland annat ute i stugan tillsammans med svärföräldrarna.

SEPTEMBER:

DSC_7728

dagens

Jag och Simo fick lite egentid i september månad. Då åkte vi till Helsingfors i Finland tillsammans med en av mina bröder samt min pappa. Där träffade vi några släktingar, andra gången för i år. Det var riktigt kul! Överlag denna månad låg jag verkligen i med min matlagning, som jag ju alltid gör. Men nu blev det väldigt stort och produktivt vad det gällde barnmaten.

OKTOBER:

DSC_8094 dsc_8128 (2) DSC_8133

DSC_7918

DSC_8351DSC_8363

I oktober skrev jag många inlägg om ekonomi, vilket uppskattades enormt. Och i vanlig ordning var det mycket matlagning och så. Dessutom var jag och Joshua på mässan för UnderBara Barn, vilket var himla trevligt. Dessutom hade vi Halloweenfest för sönerna och deras vänner för att senare på kvällen ha egentid och med Simo dra på Halloweenfest själva!

Nu hände det igen, men med äldre sonen och mycket grövre. Zacharias blev hotad att bli rånad på sin sparkcykel och när han vände om så sköt man honom i huvudet. Det var en mycket skärrad Zacharias som kom hem gråtandes. Jag blev mycket upprörd över händelsen och polisanmälde snart brotten. Då det var minderåriga barn det handlade om, lämnades ärendet över till sociala myndigheter,

Så skedde ytterligare ett dödsfall. 31 oktober gick en barndomsvän bort, han blev mördad. Vila i frid, Omar! ♥

NOVEMBER:

barnmatsreceptbloggDSC_8441 DSC_8446 DSC_8449 DSC_8584 DSC_8642 DSC_8696 DSC_8710 italienskmat

Förutom att Simo fyllde gubbe i början av november, så var månaden ganska lugnt lagd och jag lagade mestadels en hel del god mat. Och så shoppade jag klart alla julklappar i god tid före julafton och då via nätet.

DECEMBER:

DSC_8925 wpid-20151224_161824.jpg DSC_9090 wpid-1055260.jpgDSC_8870 DSC_8839 DSC_8912 DSC_8524 DSC_8410 wpid-dsc_8421.jpgDSC_9004DSC_8984DSC_9168DSC_9087DSC_9159wpid-635584.jpg

 

DSC_9342 DSC_9330

December bjöd på desto mer ståhej. Först ut var det Alyssas ettårsdag där vi bjöd hem släkten på massor av mat och annat gott. Det var en mycket lyckad tillställning och all mat uppskattades verkligen enormt. Julklapparna blev jag ju klar med redan i föregående månad, så här var det absolut ingen stress för fem öre. Däremot var jag med på Aktuellt angående shopping och slöseri inför jul där jag med väl valda ord sa vad jag tycker om saken. Det största här var nog att jag och min familj valde att skänka bort ett julbord till en familj som har det sämre ställt. Barnen fick också en varsin julklapp.

Vi var även i Finland där vi besökte min fars hemstad och träffade släkt.  Pappa blev dock akut sjuk där i Finland, så jag fick ta med honom till sjukhuset och allt gick bra tack och lov, om vi inte hade åkt in… Tyvärr hann vi inte hem till hunden Rambo som sjuknade in svårt och tyvärr behövdes avlivas för att inte lida mer. Det är en mycket stor sorg för alla våra familjer. Vila i frid käraste Rambo.

Annars hade vi ett bra nyår här hemma hos oss med massor av god nyårsmat. Det var jag och min familj tillsammans med min bror och hans familj, samt min pappa och så en barndomsvän till min familj. Det var sådan bra stämning hela kvällen och vi hade mycket trevligt. Pappa skickade vi hem med taxi runt 01-tiden och de andra gästerna gick närmare 03.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *